Pressreleaser

Här hittar du senaste nytt från MAX i Sverige. 

2010-04-21: Max tappar ännu fler ton - kriget mot fettet fortsätter

Sedan 2003 har Max årligen gjort ett fettbokslut. Fettboksluten redovisar vad Max gjort över det gångna året för att minska andelen fett i maten som serveras på restaurangerna. Under 2009 försvann hela 190 ton från menyn. Och sedan första bokslutet har Max blivit hela 1041 ton lättare!

2010-04-07: Med anledning av Uppdrag granskning

Max tar sitt ansvar

2010-04-07: Sveriges mest prestigefulla hamburgertävling är igång

För fjärde året i rad arrangerar Max Hamburger-SM. Tävlingen är öppen för alla matintresserade och har blivit en riktig succé. Den som med bäst kreativitet lyckats kombinera smak, kvalitet och hälsa får förutom äran chansen att få sin burgare på Max meny. Nytt för i år är en proffsklass med krögare från olika delar av Sverige som också är med och tävlar. Finalen går av stapeln under folkfesten Smaka på Stockholm 4 juni då en namnkunnig jury korar vinnaren av Sveriges godaste hamburgare 2010.

2010-01-15: Max förstärker hållbarhetsarbetet

Max satsar ytterligare på hållbarhet och CSR. Från 1 januari inrättas en ny funktion i ledningsgruppen med ansvar för hållbarhetsfrågor, en hållbarhet- och CSR-chef. Tjänsten kommer att besättas av Pär Larshans, som fram till idag haft ansvar för såväl personal- som hållbarhetsfrågor.

2009-12-21: Max och Borås Stad överens om arenan

Max erbjuder sig att stänga sin restaurang i Borås Arena under eventuella matchdagar för internationell fotboll. Därmed blir det inga konflikter med UEFA och Borås Stad kan konkurrera om internationella matcher i UEFA:s regi.

2009-12-15: Vinnar-Mats bantade 19 kilo med hamburgare på sex veckor

Efter sex veckors diet bestående av hamburgare är det nu bevisat: det KAN vara roligt att banta! Av de fem deltagare som valdes ut, av ca 400 sökande, att delta i MinimizeYou för att banta med hamburgare har Mats Helgesson lyckats gå ned mest i vikt: på 42 dagar har han blivit 19 kilo lättare och samtliga värden har förbättrats.

2009-12-09: Mer klimatsmart mat på Max

I samband med klimattoppmötet i Köpenhamn lanserar Max falafel på alla restauranger i hela Sverige. Den ekologiskt producerade falafeln i Falafelburgaren blir Max miljövänligaste burgare, med en klimatpåverkan på endast 0,2 kg CO2 vilket är en tiondel så låg påverkan som en vanlig hamburgare.

2009-11-30: Max öppnar igen på Midgårdsvägen

Nu är det klart! Max bygger upp Midgårdsvägen tillsammans med Investment AB Karlsvik. Max Midgårdsvägen var Max första riktiga restaurang och även den restaurangen där Max vd, Richard Bergfors, började sin karriär. Den nya restaurangen beräknas öppna sommaren 2010, nästan 40 år senare än den första öppnade.

2009-11-24: Max arbete för medarbetare med funktionsnedsättning prisas

Max har under flera år arbetat hängivet med mångfaldsfrågor och för att öppna upp organisationen för personer med funktionsnedsättningar. Den 24 november fick Max ta emot Samhalls Visa vägen-pris vid en ceremoni i Stockholm.

2009-11-19: Globalt miljöpris tilldelas Max klimatarbete

I går stod Max Hamburgerrestauranger som vinnare av den internationella utmärkelsen Green Awards 2009 som delas ut årligen i London. Max vann i kategorin "Best International Campaign" för arbetet med klimatmärkning och klimatkompensation.